dilluns, 15 de setembre de 2008

S'ha acabat l'estiu i altres pensaments

Avui comencen les escoles i els instituts. Això sí que dóna per acabat l'estiu i no pas el calendari oficial de les estacions o el temps meteorològic. Quan jo era petita l'estiu durava fins a primers d'Octubre. Ara, a Catalunya, s'acaba a mig setembre i algun dia, quan siguem més europeus, ho farà a finals d'agost o principis de setembre. Ai la relativitat del temps !
Els grans magatzems fa setmanes que intenten amargar als menuts i no tan menuts els darrers dies de lleure estival parlant-los de " LA VUELTA AL COLE". La canalla no en vol ni sentir a parlar malgrat que els pares els comprin motxilla nova, bata nova, xandall nou, estoig nou, llapis nous, retoladors nous i 38 llibres de fitxes (això només per a un nen/a de P-5). Aquestes quatre senzillíssimes paraules també tenen uns efectes curiosos en els pares, que es troben vivint una dualitat angoixant. D'un banda els envaeix l'emoció del compte enrera cap el dia més feliç de l'any, el de desar els nens a l'escola després de gairebé tres mesos de dura convivència. De l'altra comencen a percebre una mena de vertigen quan pensen en l'extintor de butxaca que es van comprar l'any passat, quan la tarjeta de crèdit començà el procés d'ignició.
Als francesos tot això no els passa. I no pas perquè els seus "petits écoliers" siguin diferents dels nostres ni perquè els seus "papas et mamans" tinguin gaires més "eurós" que els nostres, no. És que els francesos en saben molt més que nosaltres. Són capaços de presentar una tifa de vaca amb el mateix "bon goût" que el foie més exquisit de la Tour d'Argent. I cola ! Vull dir que de la "VUELTA AL COLE" ells n'han fet un mite ple de glamour : "LA RENTREE".
Per començar ja hi ha una notable diferència sonora. Au, dieu en veu alta "VUELTA AL COLE" i "RENTREE". Ni punt de comparació ! Afegiu-hi la moda de la Rentrée, el perfum de la Rentrée, el maquillatge de la Rentrée, l'interiorisme de "La Maison" per a una perfecte"Rentrée", una llar de foc per a una càlida "Rentrée"... I us adonareu que desitgeu viure "La Rentrée" i odieu "La Vuelta al Cole".
És clar que els nanos francesos ploren com els nostres quan comença el curs i els seus pares estan tan putejats com els nostres i amb l'extintor de butxaca tan buit com la tarjeta de crèdit. Però, renoi, com canvia la vida amb una mica de glamour.

4 comentaris:

Anna ha dit...

Je, je, je!!! com necessitava riure una mica en aquests moments!!
Durant una estona no he pensat amb el mal trangol que he passat fa una horeta escassa. Gràcies mare.
De fet a mi sempre em sap greu "aparcar-los" al cole, però ja he anat veient que soc un bitxo raro amb això!
I, si noi, no vulguis saber com funciona la meva tarja!!
Molt divertit, de debò!

Blava ha dit...

Em sembla que sou les úniques que escriviu en aquest bloc! Va, hi deixo un missatge perquè hi hagi més varietat... ;-) És broma...

M'agrada molt, padrina! El trobo càlid i agradable de llegir. :)

Petonets!

Blanca

Anna ha dit...

Eeeiiii, Blanca, m'has fet trencar les banyes intentant esbrinar qui coi era la tal "Blava"...quan t'has tornat tant misteriosa??
Ara ho tens clar..., serà la invasió de la família al teu bloc, je, je!!
No, de veritat, tens un bloc molt xulo. Admiro la gent que amb pques paraules diu el que pretén, jo en el meu m'embolico com una medeixa passada per les potes d'un gat i no aclareixo res.
Ja ens anirem parlant, guapa.
Un petó.

La tieta pesadeta ha dit...

Saps què, aqui a Andorra "la vuelta al cole" no existeix però la "reentre", sí (encara no sé ben bé perquè, per què hi tenim la mateixa distància cap amunt a França que cap abaix amb vosaltres)però t'asseguro que per molt glamour que doni "ce le meme choise", cagum l'ou!!!
En fi, de totes maneres trobo que està molt bé el que has escrit, no pensava que es pogués donar un toc d'humor a tanta cremada de targeta!!!
Un petó, Laura.